Vi ligger i anslutning till Bergslagsleden och flera cykelleder. Många kommer hit för att vandra eller cykla. Det finns två etapper som ger dig möjlighet att besöka oss på Lekhyttans, etapp 11 Suttarboda – Lekhyttan och 12 – Lekhyttan – Sixtorp. På Bergslagsledens hemsida hittar du mer information om ledernas svårighetsgrad samt kartor över de olika etapperna. Väljer du cykel så finns det flera leder runt Lekhyttan. På Bergslagen Cycling hittar du kartor och en mängd nyttig information.
Hos oss kan du ställa din bil och ta en kopp kaffe eller äta lunch före eller efter strapatserna. Vi erbjuder goda smörgåsar och tilltugg till din picknick. Har du en termos går det bra att fylla den med kaffe eller te. Välkomna att vandra eller cykla i Bergslagen.
Bergslagsleden går genom många av de naturtyper som återfinns i Örebro län. Den går genom grova gamla storskogar, över mjuka, mossiga tuvor, upp på hisnande utsiktsberg och över porsdoftande myrar. Överallt bjuds besökaren på naturupplevelser utöver det vanliga: storlommens rop hörs eka över skogstjärnarna, morkullan drar över skogsbrynet och taltrasten sjunger om kvällen. Ett tjäderspel kan pågå vid sidan av leden. Har man riktig tur kan man få se mård, älg eller kanske lodjur. Leden passerar också genom flera av länets naturreservat. Bergslagsleden har dragits så att den passerar en rad sevärdheter. De första etapperna går genom gammal järnbruksbygd. Leden passerar nedlagda gruvhål, gamla finnbyar, hyttor och länets största naturreservat: Kindla. Den fortsätter förbi forsarna i Järleån, Pershyttans hyttmiljö och balanserar sedan på den mäktiga Kilsbergskammen, som bjuder på hisnande utsikter över Närkeslätten. Efter att ha passerat Garphyttans nationalpark fortsätter leden förbi fornborgar och hälsokällor, gammeltallar och den mystiska sjön Tunntappen. Sista biten tar den sikte på Tiveden och löper på munkars stig, med ena foten i Närke, den andra i Västergötland.
I Lekebergstrakten finns några mtb-leder av olika karaktär. En tuffare svart led, en längre grön som passar Vasaloppsåkaren, men också några kortare grävda leder vid Djupdalsbadet. Förutom den svarta leden så är terrängen flackare och bjuder på fler små byar längs leden än vad de nordligare delarna av Kilsbergen gör.