VANDRA ELLER CYKLA I ANSLUTNING TILL OSS

  • vandring
  • vandring_3
  • vandring_mat_3
  • vandring_mat_2
  • vandring_2

Vi ligger i anslutning till Bergslagsleden och flera cykelleder. Många kommer hit för att vandra eller cykla. Om du utgår ifrån vår parkering kan du gå etapp 11 – Suttarboda – Leken och 12 – Leken – Sixtorp. Väljer du cykel så finns det mtb-leder eller roadbike-leder runt Lekhyttan. Här kan du ställa din bil och ta en kopp kaffe eller äta lunch före eller efter strapatserna. Vi erbjuder goda smörgåsar och tilltugg till din picknick. Har du en termos går det bra att fylla den med kaffe eller te. Välkomna att vandra eller cykla i Bergslagen.

Bergslagsleden går genom många av de naturtyper som återfinns i Örebro län. Den går genom grova gamla storskogar, över mjuka, mossiga tuvor, upp på hisnande utsiktsberg och över porsdoftande myrar. Överallt bjuds besökaren på naturupplevelser utöver det vanliga: storlommens rop hörs eka över skogstjärnarna, morkullan drar över skogsbrynet och taltrasten sjunger om kvällen. Ett tjäderspel kan pågå vid sidan av leden. Har man riktig tur kan man få se mård, älg eller kanske lodjur. Leden passerar också genom flera av länets naturreservat.Bergslagsleden har dragits så att den passerar en rad sevärdheter. De första etapperna går genom gammal järnbruksbygd. Leden passerar nedlagda gruvhål, gamla finnbyar, hyttor och länets största naturreservat: Kindla. Den fortsätter förbi forsarna i Järleån, Pershyttans hyttmiljö och balanserar sedan på den mäktiga Kilsbergskammen, som bjuder på hisnande utsikter över Närkeslätten. Efter att ha passerat Garphyttans nationalpark fortsätter leden förbi fornborgar och hälsokällor, gammeltallar och den mystiska sjön Tunntappen. Sista biten tar den sikte på Tiveden och löper på munkars stig, med ena foten i Närke, den andra i Västergötland. LADDA NER KARTOR HÄR

I Lekebergstrakten finns några mtb-leder av olika karaktär. En tuffare svart led, en längre grön som passar Vasaloppsåkaren, men också några kortare grävda leder vid Djupdalsbadet. Förutom den svarta leden så är terrängen flackare och bjuder på fler små byar längs leden än vad de nordligare delarna av Kilsbergen gör. FÖR MER INFORMATION, SE HÄR.

 

BROLLOP_PAR

ELLER ARRANGERA DIN BRÖLLOPSFEST HOS OSS

Vår ljusa och fina övervåning med högt i tak, gör lokalen lite högtidlig. Här kan vi ta emot upp till 60 gäster.

Ta kontakt med oss för att höra mer om vad vi kan ordna just för dig och dina behov.

  • fest_brollop
  • brollop_bakelse

 

Fiskeområden.

Karlsdal naturfiskeområde – Karlsdalsområdet är ett eldorado för den som söker sig en plats lite för sig själv. I alla större naturvatten tillåts det båtar och här finns det goda möjligheter att finna sin egna lilla vik. Fiskerätt finns i nästan hela Skärjen och hela Karlsdalsjön (Malmlången) men den som ger sig ut med båt och motor skall veta att det är gott om sten. Genom skärjen och Karlsdalsjön rinner Svartälven som är länets största vattedrag. I Karlsdalsjöns utlopp ligger en av våra fiskodlingar och det händer att det fångas riktigt grova rymmare uppe i sjön. Läs mer på Kilsbergens Sportfiskes hemsida.

Villingsbergs naturområde – I Villingsberg finns många fina vatten. Störst och djupast är Storsjön som med sina många vikar och sund ger ett spännande fiske. Det går även, att från vägen mellan Svinsjön och Lillsjön, sjösätta en mindre båt. Storsjön är en fantastiskt fin sjö för vinterfisket. Inte störst, inte minst men kanske grundast är Norrgryten. Detta gör den till en väldigt produktiv sjö. Läs mer på Kilsbergens Sportfiskes hemsida.

fiske